neljapäev, 28. mai 2020

Jää inimeseks, jää iseendaks!

Ei ole olemas halba inimest, ei ole olemas head inimest, on inimene. Ja igal inimesel on võimalus saada inimeseks. Võimaluse annab teadmine. Teadmise annab õpetus. Õpetus, mis enda hinge on kaasa värelema pannud, annab tarkuse. Aga pähetuubitud tarkus näitab vaid mõistuse olemas olu!

Kõige parem ravija on endale inimene ise, kuna ta on pidevalt käepärast. Arst saab meid suunata, õpetada, abistada ja vigadele tähelepanu juhtida, kuid kõige suurema ja olulisema töö peame me ise ära tegema. Iga päev, aastast aastasse. See on tohutult suur ja raske töö ja mitte igaüks ei võta seda ette.
Meie keha on nagu väike laps, kes on pidevalt armastuse ja rõõmu ootel. Ja kui me pakume talle oodatut, tasub ta meile kohe ja heldelt. Kellegile ei meeldi, et ta vigadele tähelepanu juhitakse ja nendest vabanema õpetatakse. Inimese hing teab oma kohustusi. Nende hulka kuulub ka kohustus olla terve ja elada täisväärtuslikku elu!
Meil on tegelikult väga suur kohustus elada oma elu teadlikult, täisväärtuslikult. Meil kõigil on oma missioon ja saatusetee ja seda tuleb austada! Me ei saa muuta teisi inimesi, kuid saame endas läbi viia absoluutselt kõik muudatused mis meid enam ei teeni. Kõik on vaid tahte ja mõtte küsimus.

Oled Sa kunagi mõelnud kui oluline on välja öeldud sõnade tähendus? Kõik siin ilmas on energia ja teatavasti on ikka nii, et mida külvad, seda ka lõikad. Kui Sa soovid, et maailmas oleks koht Sinu jaoks, siis loo koht teiste jaoks. Jaga oma siirast õnne, lahkust, kaastundlikust, naeratust - teise jaoks on see ehk ainus pääsetee tunneli lõpus. Lahke sõna ja kallistus ei maksa mitte midagi, kuid Sa saad muuta teise maailma täielikult ja jäädavalt.

Ma usun siiralt, et igas inimene on ilus ja hea, päriselt. Ka kõige hullem kurjategija on tegelikult oma südames hea. Me ei sünni siia maailma halbadena, lihtsalt elu loob omad korrektiivid ja me õpime julmust, kuid me õpime ka väga palju ilusat ja head. Nüüd ongi oluline endale teadvustada tehtud valikuid. Kas ma tahan päriselt olla selline? Kui jah ja Sa oled rahul, siis muidugi, aga kui mitte?
Mõelge oma elu peale. Kui palju on sündmusi, mis meenutades soojendavad südant ja ka palju neid, mille puhul hingel hakkab raske. Ja nüüd kujutage ette, et kõigi sündmustega olete seotud nähtamatu niidi ehk energiasideme abil. Kui palju on nendest valgeid ja häid ning musti ja negatiivseid?
Ühed sündmused annavad meile energiat ja teised võtavad. Me saame ise valida kuidas ja kuhu me oma energia suuname. Mida rohkem on meie ümber positiivseid inimesi seda suurem on positiivsete niidikeste hulk, samas kui iga negatiivne kogemus, inimene võtab meilt elujõu ja sära.
Suunake teadlikult oma energiat õigesse kohta! Andke endale ja teistele andeks kõik eksimused, sest keegi meist ei ole ideaalne ega tohikski olla. Andke andeks kõik valu, solvumised, kritiseerimised, halvustamised, tagarääkimised. Lihtsalt laske kõigel minna ja astuge edasi, sirge seljaga.

Palju armastust ja valgust!

0 kommenteeris: